İZMİR / TORBALI - Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi

“Kur’an’ın Genç Muhafızları” Hafızlık İzmir il 3.lüğü,

Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Türkiye’nin En İyi   On

Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Yarıştı

Her yıl Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen  ’’ Genç Bilaller  Ezan  Okuma Yarışması ’’ Türkiye finalleri bu yıl Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk ÖZDAĞ, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf  TEKİN, Manisa Valisi    Mustafa Hakan GÜVENÇER , Din öğretimi Genel Müdürü Nazif YILMAZ,İl Milli Eğitim Müdürü ve Çeşitli Sivil Toplum Kuruluşları katılımıyla Manisa’da düzenlendi.

Okulumuz Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi  bu yıl kazanmış olduğu 3 İzmir İl 1.liği ( Ezan Okuma Hasan HEDİYE,Kur´an Okuma Mehmet BOZKURT ve  Hutbe Okuma Beytullah ÇİTLİK) bir İzmir üçüncülüğü (Hafızlık Mahmut UÇAR) ve 1 Ege bölge 1.liğinin( Ezan Okuma Hasan HEDİYE) ardından Ezan Okuma kategorisinde Türkiye’nin en iyi 10 Anadolu İmam Hatip Lisesi arasına girerek Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştı. Türkiye’nin önde gelen  Ankara Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi, İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi gibi Uluslararası İmam Hatip Liseleri öğrencilerinin de katıldığı yarışmada Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesini Hasan HEDİYE temsil ederek   Türkiye 4. lüğü kazandı. Torbalı Anadolu İmam Hatip Lisesi Ezan Okuma kategorisinde okul tarihinde   bir ilki yaşayıp büyük bir başarıya imza atarak Türkiye Finallerine katıldı.

04-07-201804-07-201804-07-201804-07-2018

Yayın: 04.07.2018 - Güncelleme: 30.10.2018 16:21 - Görüntülenme: 334